Η Σεφ Ντίνα Νικολάου πριν ξεκινήσει το μαγείρεμα, δεν ξεχνά να μας ταξιδέψει σε έναν τόπο πολύ κοντά στην Αθήνα, τη Χαλκίδα, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 15:15!
Μας ανοίγει την όρεξη με χειμωνιάτικα λαχανικά γκρατινέ με δροσερή κρέμα γιαουρτιού. Για κυρίως πιάτο φτιάχνει τρυφερή πανσέτα με γλάσο από πετιμέζι και λεμόνι!
Ως πρώτο προορισμό στο ταξίδι της, επιλέγει ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στα Ψαχνά Ευβοίας, με ιστορία και λαχταριστά γλυκά! Πρόκειται φυσικά για το ζαχαροπλαστείο Flamingo! Η αναζήτηση για τοπικούς παραγωγούς, την οδηγεί στη Νέα Αρτάκη, σε μία φάρμα με υπέροχους λαχανόκηπους και φρέσκα αυγά! Και εμπνευσμένη από τον τόπο και τα φρέσκα προιόντα της φάρμας, μαγειρεύει παρέα με έναν μικρό φίλο που συναντά εκεί, ομελέτα με κουσκούς και λαχανικά και της δίνουν το όνομα κουσκουσομελέτα!
Συνεχίζοντας το ταξίδι της, σταματά στον Μαλακώντα Ευβοίας, για να γνωρίσει ένα οινοποιείο που έχει ιστορία σαράντα χρόνων. Κλείνει το ταξίδι της, με την επίσκεψη της στη Νέα Αρτάκη, για να μοιραστεί μαζί μας, το υπέροχο τοπίο και έναν περίπατο πλάι στη θάλασσα. Πίσω στην κουζίνα της ολοκληρώνει το γεύμα της με ένα γλυκό όνειρό.. μία σοκολατόπιτα με ανθότυρο... την Κυριακή 02/02!
Η εκπομπή στο skai.gr: http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=246535